Balázs Elemér Group 15

MOLFő támogató a MOL
Jonathan Livingstone, Desire, Together Alone, Around the World - csupa Balázs Elemér Group-sláger. Önmagában is figyelemre méltó, hogy egy jazz-zenekarnak slágerré érett számai legyenek, amelyeket a kortársak is műsorukra tűznek, s nem kevésbé az, hogy betöltse tizenötödik életévét.

A BEG - ha tagcserék után is - nemcsak hogy máig aktív, de újabb és újabb irányokat igyekszik kijelölni pályáján: klasszikus zenét, sanzont, népzenét vegyít jazzel, így alkot új minőséget. Koncertjükön az amerikai Rick Margitza szaxofonossal kiegészülve adják elő a közönségkedvenc dalokat, méghozzá vadonatúj hangszerelésben.


Margitza többször járt Magyarországon, a Müpában 2008-ban hallhattuk egy all star csapattal, Michael Brecker emléke előtt tisztelegve. Vonzódása a Kárpát-medence zenei kultúrája iránt nem véletlen, hiszen nagyapja cigányprímás volt, aki Ricket már négyéves korában hegedülni tanította. Útja a szaxofonhoz a zongorán és az oboán keresztül vezetett, a nemzetközi hírnévhez pedig Miles Davis révén, akivel a nyolcvanas évek végén játszott együtt. Később Eddie Gomezt, Bobby Hutchersont, Maria Schneidert, McCoy Tynert és Chick Coreát is partnerei között tudhatta. 2003 óta Párizsban él, s immár az európai jazzéletnek is meghatározó szereplője. Számára is sokat jelent a cím: Around the World.


Rendező: Müpa

Jegyinformáció

Erre az előadásra jegyét a Müpa saját jegypénztáraiban Edenred Ticket Culture & Sport- és Top Prémium ajándékutalvány, Sodexo Kultúra-, Bónusz és Ajándékutalvány, Kultúra- és Ajándék Erzsébet-utalvány, Müpa ajándékutalvány ellenében, valamint a SZÉP-kártya szabadidő keretének terhére is megvásárolhatja.